23 eller 37 ?

Nu är jag i v.36 = Om 2 dagar är jag inne i v.37.

23 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum = 22 Maj.

37 dagar kvar = om jag går två veckor över.


Tiden går så sjukt snabbt, man är lite narvös nu hehe.
Men det är väl bäst man rikta in sig på att gå två veckor över.
Så blir man inte besviken :P



Bilder från "fotografen"

I dag har jag jobbat som vanligt och i morgon är det min sista arbetsdag. Det känns både tråkigt och skönt på samma gång. Det har varit så skönt att alltid gå upp och ha något att göra. Tiden har gått så snabbt då!! Jag kan tänka mig nu när jag går hemma att tiden kommer gå välldigt sagta och man bara kommer gå och vänta. . . Jag vill inte ha det så. Eller jo på ett sätt är det ju rätt skönt att slippa väckaklockan och verkligen sova ut. Det kan nog behövas ändå nu innan lillen kommer.

Här är lite smakprov på bilder vi tog hos "fotografen"



Vad tycks? vi tog typ 100 bilder till xD


Barnmorskan v.36

Ja igår var jag hos barnmorskan för v.36 kontroll. Hon mätte mitt blodtryck och mätte magen, den hade växt 2cm sen förra gången (v.33). Sen lyssnade vi på hjärtljuden och dem låg på 125 välldigt låga. Men allting ser jätte bra ut och bebisen ligger med huvudet neråt. Barnmorskan kände och förklarde för mig vart alla "delar" på bebisen låg i min lilla mage. Hon sa: här är det verkligen bara bebis och inget annat. Skönt det!! Då kanske man går ner alla sina kg sen som man har gått upp under hela graviditeten.

Ja det börjar verkligen närma sig med storm steg nu !!
Bara 25 dagar kvar till beräknat datum, men jag kan ju lika gärna gå över 2 veckor och då blir det 39 dagar.

Ställ gärna frågor om ni undra något.

<3

Magen i v.35




*Nu har jag gått upp 12kg.

2011-04-20

I går va jag och Victor på andning & avslappningskurs inför förlossningen. Den va jätte bra, fast kommer nog inte komma ihåg allt när jag ligger och ska föda sen xD. Men hoppas att Victor hjälper mig då haha. Åh nu längtar jag sjukt mycket efter våran lilla bebis. Men nu är det ändast 32 dagar kvar :D Tiden krymper och jag har bara 6 dagar kvar att jobba. Skönt !! Jag har gått upp 12kg nu och det börjar känns ganska mycket i ryggen. Inte konstigt, min rygg är ju inte van vid att bära på 12kg mer en vad den brukar göra. Men vi får väll hoppas att allt flyter på ändå . .

Tiden går så fort !!

Ja nu har jag bara två veckor kvar att jobba. Skönt !! Har ganska ont i ryggen nu. Men det funkar ändå. Nu dem två sista veckorna ska jag bara jobba 07.30-12.30 varje dag (mån-fre). Fast denna veckan är ju fredan en röd dag, så då är jag ledig. Jag och Victor åker till Halmstad redan på torsdag när vi har slutat. Vi ska fira hela påsken och våran 2 årsdag och Olivias födelsedag i Halmstad. Jag längtar efter Halmstad och saknar mina syskon !! Men snart så kommer vi, bara 3 dagar kvar :). I går var jag Victor och Mia hos hennes jobba kompis och blev fotograferade. Bilderna blev grymma !! Men dem är inte klara en så ni får se sen :P

Ha det bäst flodhäst !

v.35

Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen och titta i vårt fotogalleri hur man lindrar värk och spänning i slutet av graviditeten.

Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

Så himla gullig tanke!!

Igår när jag och älskling låg i sängen och skulle sova. Så låg han och höll om mig och sa: nu håller jag om hela min lilla familj. Så himla gullig tanke. Sen låg vi och pratade lite om namn och så. Vi är väl inte helt överrens^^. Men vi har ju 4 månader kvar att tänka ut något bra namn tillsammans. Sen sa jag till honom: bäst att du sover nu för om någon vecka får du inte sova något. Då sa han: nej då vill jag inte sova för då vill jag ta hand om vår bebis och dig :).

Tänk att vi är en familj, Thorén/Gustafsson <3
Älskar er<3

Här kommer en liten bild på min älskling och hans brors barn (Dante).
Sååå söta !!! Våran bebis lilla kusin.


v.34

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av det och läs om våra självhjälpsåtgärder.


Jag i v.33

Här är lite bilder på mig när jag är i v.33




2011-04-07

I dag ringde väckaklockan 06.00. Jag har klätt på mig och gjort mig i ordning och nu sitter jag här framför datorn och äter frukost. Klockan 07.00 ska jag åka till jobbet. Jag börjar 07.30-14.00 idag, har fått ändra min tid eftersom jag och Victor ska till sjukhuset på förlossningsförberedelse. Det ska bli spännande. Det varar från kl.14.30-17.30 undra vad man ska göra så länge där? Aja det återstår väll att se :)

Barnmorskan

I måndags var jag hos barnmorskan på v.33 kontroll. Hon tog blodprov och vägde och mätte magen och lyssnade på hjärtljuden och kollade så bebisen låg rätt. Allting såg jätte fint ut. Barnmorskan hjälpte mig att känna bebisens huvud, det va lite läskigt men ändå häftigt!! Nästa gång jag ska till barnmorska är när jag är i v.35. På torsdag ska jag och Victor till sjukhuset på förlossningsföberedelse, det varar i 3h, men det ska bli spännande och på fredag ska vi till föräldragruppen. Det är mycket nu hehe därför jag är så seg på att uppdatera. Men det var allt för den här gången.

Ha det bra! :)

v.33

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar.

Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

wpw-syndrom

I Onsdags var älskling hos doktorn, för uppföljning av hans hjärta. Dem har kommit fram till att han har en sjukdom som heter: wpw-syndrom. Det innebär att han har en "ledning" för mycket mellan vänster kammare och vänster förmark. Som gör att hans hjärta slår i otakt och att han i bland får hugg i hjärtat eller vad man ska säga. Inom fyra månader så ska han få en kallelse till Lindköpings sjukhus. Där dem ska gå in och försöka hitta denna "ledningen" och bränna av den. Dem säger att detta inte är något farligt. Men man blir ju ändå orolig. Fast det känns ändå skönt att dem vet vad det är nu. Det gäller att vi kollar upp vår lilla sen, så "den" inte också har en extra "ledning".


Jag älskar min pojkvän något otroligt mycket !!
Han är mitt allt <3

RSS 2.0