Bebis kläder :)

Här kommer lite bilder på lillens kläder jag har handlat den senaste veckan :)








RUL

Ja jag har ju glömmt berätta att jag har varit på rutinultraljudet. Jag och Victor va där den 22 Dec och allting såg jätte bra ut. Skönt det :). Vi hade en liten tråkig tant på ultraljudet, jag och Victor konstaterade att hon har nog jobbat där förlänge . . .  för hon sa bara det hon behövde. Den förra vi hade på ultraljudet va mycket bättre !! Men men huvudsaken är att allt såg bra ut :)

Här är två stycken nya ultraljudsbilder.
Vi fick tre men den ena har jag redan satt in i plånboken :) hihi
Man ser inte så mycket på bilderna här, men det är för blixten från kameran förstör.


På den här bilden ser man: huvudet, kroppen, ryggraden och benen och en liten bit av armen.


På den här bilden ser man: huvudet, ögonen och armarna. Det ser ut som den vinkar :)<3

Jag älskar er, lillen & Victor <3

Nu är jag inne i v.19

Nu är du 19 veckor gången (eller gravid i 20:e veckan, om du föredrar att räkna så). Grattis! Du är snart halvvägs igenom din graviditet. Nu kommer du kanske att börja känna dig tröttare. Magen kommer att växa snabbt under kommande veckor och det kan vara bra att sakta ned på tempot. Det kan också börja bli dags att ta sig en titt på bra midjeresårer — eller varför inte sådana man kan utöka sina vanliga byxor med? Om du kan och vill är det skönt att ta en tupplur framåt eftermiddagen. Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och den håller på att lära sig känna igen ljudet av din röst. Anlagen till din bebis mjölktänder är redan färdiga och det som så småningom kommer att bli vuxentänder håller redan på att formas bakom dem.

Julafton x4

Ja som ni säkert har märkt så har inte jag uppdaterat min blogg på jätte länge. Men nu försöker jag uppdatera allt jag har missat. Den 24 Dec så firade jag och Victor och (lillen) julafton först hos min farmor och farfar med släkten på den sidan. Sen senare samma dag åkte vi till min mormor och morfar och firade med släkten där och sov över. Det va verkligen super trevligt !!! och många fina julklappar fick jag med :) . Nästa dag: den 25 Dec så fyllde min storasyster Annicka 31år, hon fick ett jätte fint halsband utav mig där det är ingraverat hennes dotters namn (Olivia). Senare när jag och Victor hade firat henne så åkte vi hem till Jönköping för att fira enu en julafton fast hos Victors syster Jenny. Mycket trevligt :) . Nästa dag: den 26 Dec så va det äntligen våran sista julafton. Och den bestog av massa trevligt folk på Victors pappas sida. Ja som ni ser så har vi haft Julafton x4 ?! Vi får ju passa på nu i år, för nästa år vet vi inte hur det blir  . . . .

Här kommer lite bilder från alla ställerna:

     
 
 

Magen i v.18

Ja här är en bild på mig i v.18


v.18

Vecka 18

Barnet:

Öronen är på plats

Din bebis kan grimasera nu, musklerna i ansiktet är tillräckligt utvecklade. Vilket betyder att den skulle kunna göra en min åt dig. Men det är inte medvetet. Än.

Hon eller han fortsätter att växa och utvecklas, men nu saktar takten ned lite.

Öronen sticker nu ut från huvudet och har nått sitt slutgiltiga läge. Ögonen har flyttats fram i ansiktet. Ögonen har ögonbryn och tecken på ögonfransar. Näthinnorna reagerar på ljus, fast ögonlocken är fortfarande stängda.

Mamman:

Dags för ultraljud

Nu har du chansen att hälsa på din bebis där inne i magen. Runt vecka 18 till 20 erbjuds du nämligen en ultraljudsundersökning.
För många är det en fantastisk upplevelse att se sin bebis med egna ögon, kanske för första gången. För pappan eller partnern är det här vanligtvis första gången han eller hon verkligen, verkligen förstår att det är ett barn på väg. Helt plötsligt blir allt så verkligt där i ultraljudsrummet. Verkligen verkligt.

Eftersom ultraljud är ett slags fosterdiagnostik är det naturligtvis helt frivilligt.


Min blogg är ful !!!

Ja som sagt min bloggdesign är verkligen skit ful !! Det ska egentligen snöa på den men jag är sämt på sånt här och fattar ingenting hur man gör. Jag skulle gärna vilja ha en bloggdesign som passar mitt ämne jag skriver om (gradivitet och barn och kärlek). Någon som är bra på att fixa bloggar och vill hjälpa mig?? Snälla :)



Mage

 
Jag i slutet av gradivitetsvecka 17

Mammas födelsedag!

Ja i helgen har vi varit i Halmstad hos mina föräldrar. Mamma fyllde 49-år, ucsh hon börjar ju bli riktigt gammal nu. Men jag älskar henne lika mycket för det :D<3. Hon fick ett halsband utav mig där det va ingraverat jag älskar dig + polkagris hjärtan och av Victor fick hon fyra trisslotter men vann ingenting hehe otur. Hon bjöd på smörgåstårta och massa annat gott :). Sen drack dem lite vin med. Syrran och brorsan och Olivia va också där såklart :). Det va super trevligt !! Vi firade också att jag och Victor ska få en liten ihop :)<3<3

Pojke eller Flicka? Datum?
Så här tror vi:

Pappa --> Pojke 21 Maj
Mamma --> Flicka 29 Maj
Brorsan --> Pojke 20 Maj
Syrran --> Flicka 26 Maj
Victor --> Flicka 19 Maj
Olivia --> Flicka 23 Maj
Jag --> Flicka 25 Maj

Vad tror ni Flicka eller Pojke? Datum? Ultraljudet säger 22 Maj.

 
Smörgåstårtan                                                      Vin

 

Syrran, Olivia och mamma                                      Syrran och Olivia

Bebis saker :)

Igår satt jag och klickade massa på internet och idag så kom sakerna jag klickade på igår :) . Förutom ett par sockar då men jag har ringt och kollat med dom och jag får dom i morgon.

Två boddysar en där det står älskling på och en som det står sötnos på, ett par byxor
och två stycken nappar som det står älskling på och en nappflaska som det står älskling på.
Vad tycks?


2010-12-16

Just nu är klockan 11.44 och det är -2 grader ute och snön yr runt. Rätt skönt att sitta inne i varmen idag. Igår så låg älskling och lyssnade på min mage, han sa att han kunde höra när den sparkade och rörde sig i magen. Åh jag vill med kunna lyssna på min mage. Nu har älskling både kännt spark och hört den. När är det min tur? Jag försöker gå och känna på magen hela tiden om den sparka men inte har jag kännt något en. Men det kommer väl. Just nu längtar jag tills i morgon för då ska jag och älskling åka till Halmstad. Mamma fyller år på Lördag och änu har jag inte fått hennes födelsedagspresent som jag beställde den 26 November och dem sa att den skulle ta en vecka :/. Men dem har lovat mig att den ska komma i morgon, gör den inte det vet jag inte vad jag ta mig till !!! Det ska bli roligt att träffa lite vänner i helgen som man inte träffat på ett bra tag. Saknar er jätte mycket!! Nej nu ska jag ta och börja städa här fast det inte är stökigt haha Men pidantisk som jag är måste jag städa ändå.

Ha det bäst flodhäst!! :)


PS. I Love You

Superhjälten!

Idag när jag kom hem så låg det ett litet paket på golvet, ja post heter det ja! Det hade trillat in genom brevinkastet :). Jag öppnade det lilla paketet och i låg det en bebis pyjamas i st.56 och en liten lapp där det står:

Hej Superhjälten! Här kommer första leveransen till bebisen! Hoppas att hxn kommer kunna ha den!? Tusen kramar från mini i Ljungby! <3Jontan


Åh du är för söt Jonna !! Klart att h*n kommer kunna ha den :). Jag har inte köpt någon pyjamas själv en, så bra att du gjorde det :D Tack så super mycket superhjälten<3

Pyjamsen lillen fick av lillen haha :)


v.17

Barnet:

Barnet kan gäspa

Barnets kropp är tunn, armar och ben är magra och det mesta av skelettet består mer eller mindre av brosk, som är mjukt och flexibelt. Lanugohåret täcker hela kroppen i mönster som liknar fingeravtryck, och huden är fortfarande genomskinlig och saknar underhudsfett.

Barnets ögon har nu ögonlock, men de öppnas inte förrän runt den 27:e graviditetsveckan. Hon eller han är medveten om och kan reagera på vad som händer. Du kanske kan känna hur barnet reagerar på ljud.

Nu är de externa könsorganen så tydliga att man kan se om det är en pojke eller en flicka.

Från och med den här veckan väger barnet mer än moderkakan.

Mamman:

En glad överraskning i andra trimestern

Nu när ditt hjärta har 20 procent mer blod att pumpa runt händer det att du får hjärtklappning, men det är inget att oroa sig för.
Den ökade blodmängden får kroppens slemhinnor att svullna. Därför får du lite mer flytningar än vanligt, och näsan täpps till (se till att inte bli beroende av nässpray. Använd koksaltlösning i stället!).

Slemhinnor finns även i slidan, och nu blir de mer blodfyllda än tidigare. Om din sexlust, som förmodligen fick komma i andra hand under första trimestern på grund av trötthet och illamående, nu kommer tillbaka när du mår bättre är chanserna goda för att sexlivet ska få sig ett rejält uppsving. Många säger att de aldrig i sitt liv har haft så bra sex som under den andra trimestern!


Den första sparken!

Igår när jag och älskling låg och kollade på Beck, så hade jag lite ont i magen (precis som att det stack i den). Så älskling höll sin hand på magen och då helt plötslingt så sa han jag kände en spark!. Jag frågade flera gånger om, om han va säker på att det va en spark. Då sa han ja jag är helt säker. Åh såå mysigt. Han har kännt en spark före mig hehe lite fuskigt. Men ändå glad att han kände den :)

Pappa Victor :)<3


Jag växer . .

Ja det kan man lugnt säga att jag gör. Imorgon går jag in i v.17, undra hur mycket jag kommer växa då? Jag vägde mig idag. Från början vägde jag 44kg och nu väger jag 50kg, kan ni tänka er att jag redan har gått upp 6kg :O . Jag har aldrig vägt så här mycket innan !! Och tänk att detta är bara början? Jag kommer dö hehe  . . .

Jag i gradivitetsvecka 16, väger 50kg



2010-12-11

Idag vaknade jag 09.00. Är det inte konstigt att man vakna så tidigt när man får sova hur länge som helst? Eller nja inte riktigt hur länge som helst. Träffade Emily i stan idag kl.12.00. Gick och shoppade lite och åt mat. Hur mycket folk som helst i stan idag. Helt sjukt!! Sen skjusade hon hem mig, så snäll som hon är :). Direkt när jag kom hem så blev det ut igen. Jag och älskling åkte till a6 för att köpa dem sista julklapparna. Riktigt skönt, för nu är vi båda klara med det!

Här kommer lite bilder på bebiskläder jag köpte till lillen idag:

En randig mössa där det står älskling på som matcha till dem randiga byxorna i st.40 och en boddy där det står pytteliten på i st.40. Hur gullgt som helst!!! Man kan verkligen inte låta bli att köpa dem små söta kläderna. Jag berättade för försäljaren i butiken att det är inte försen i Maj jag ska ha. Men hon sa att jag kunde få byta kläderna ändå om dem är för små :P


Bebisgaderoben, ni ser ju att det är mycket plats kvar att fylla ;)

Här är en liten Bamse boddy jag köpte idag i st.56.
Jag tycker den passar både en kille och en tjej. Vad tycker ni?

Love it !

Igår va jag och Felicia på a6 och gick lite i affärer. Jag kan säga er att det går inte hålla fingrarna i styr från alla söta bebiskläder. Jag köpte ett par byxor med fot i storlek 44 :). Sen hittade jag jätte fina bamsekläder med. Men dem köpte jag aldrig, för ska ju shoppa bebiskläder med Emily i helgen. Måste ju spara mig lite!! Jag har fått jätte många bra bebis sidor. Skicka gärna fler till mig :). Nu har illamåendet gått över, skönt !! Och magen växer för vaje vecka som går. Jag smörjer in för fullt varje dag. Ska inte ha några fula bristningar!!! I morgon är det nobellmiddag på jobbet, undra om jag kommer i kläningen? hum måste gå och testa . . .


Byxorna jag köpte i st 44 och boddyn har jag köpt innan.


Oljan mot bristningar.


//Sanna

v.16

I vecka 16 sparkar och rör sig bebisen hela tiden medan den är vaken. Många gravida kvinnor känner de första sparkarna i den här perioden.

Bebis

Bebisen är 10,5 till 11,5 cm lång och väger omkring 80 g. Navelsträngen börjar flyttas längre ner på bebisens mage. Bebisen sparkar och rör sig ständigt vaken tid. Många kvinnor känner den sparka första gången mellan vecka 16 och 20.


Bild v.15

Här är en bild när jag är i v.15 :P
Jag är en riktig tjockis !!


Känslan att vara gravid

Ja det är så att det finns några som vill att jag ska beskriva känslan att vara gravid. Men det är inte så lätt som man tror. Man känner inte så mycket i magen en eftersom jag bara ha kommit in i v.15, det ända som jag känner är att det gör ont i magen ibland. Vissa säger att det är när den rör sig men jag vet inte. Sen spänner det inte i huden längre, rätt skönt. Men man märker ju att man blir större för varje vecka. Har nog gått upp 5kg nu :O Tänk lilla mig, jag kommer gå sönder i slutet av gradiviteten hahaha. Det va allt jag hade att säga för den här gången.

//Sanna

RSS 2.0