2011-02-28

Nu har man lyckats att ha vinterkräksjukan två gånger i år. Det är inte speciellt lätt att ha vinterkräksjukan när man är gravid. Men en så länge lever jag och hoppas att den inte kommer tillbaka till mig mer!! För nu är jag trött på den!!

Jag har nästan börjat känna mig lite stressad över att vi inte ha börjat göra i ordning barn rummet. Men det är ju inte så konstigt eftersom vaggan är i Halmstad och dem flesta sakerna ska inhandlas i helgen. Sen kan det börjas !! :)

Mamma och pappa längtar efter dig :)<3 


v.28

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Magen i v.27



<3


Åh jag längtar till sommaren.

Då det är varmt och skönt och vi har våran lilla prins/prinsessa.
I dag har jag och Victor varit tillsammans i 1år och 10 månader.
Inte så länge, men mer ska det bli !!
Jag älskar dig Victor <3

3 månader

Idag är det exakt 3 månader kvar till beräknat förlossningsdatum. Tänk att det redan har gått 6 månader :O ?!? Helt sjukt va tiden går fort. Men det sägs ju att den sista månaden går riktigt segt. Men en så länge tycker jag att tiden går fort! Det är väl tur det. Det sparkar och livar för fullt i magen nu. Jag har till och med kunnat se vissa sparkar utanpå kläderna. Riktigt mysigt är det. Men det är inte bara positivt att vara gravid, jag har haft ganska ont av att magen växer så fort nu och trycker mot revbenen. Men men det är inget att göra åt.

Jag och älskling längtar efter dig något enomt nu.
Bara 91 dagar kvar.
Vi älskar dig <3


v.27

Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.

Mamma

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Pappa/partner

Graviditeten blir än mer verklig med din kvinnas mage som växer och fosterrörelserna som du kan känna utanpå. Tiden för den beräknade förlossningen är inte så långt bort. Många par kan känna att de har fullt upp nu. Kanske har förädragrupperna börjat redan och ni har flera träffar inbokade närmaste tiden. Intervallen mellan besöken till barnmorskan blir också tätare snart. Det kan kännas som att ni behöver planera och ordna med praktiska saker inför förlossningen och förädraskapet. Prata med varandra om era förväntningar, er eventuella oro och andra funderingar ni har. Skriv gärna ner tankar eller frågor ni har och ta med er för att diskutera med barnmorskan vid nästa besök.


Jag i v.26

 

 
93 dagar kvar, vi längtar efter dig !!! <3

2011-02-18

Gick upp 06.10 idag. Det är -5 grader ute usch, kommer frysa bara jag gå till bilen sen. Victor tycker jag är lite gnällig och det kan jag förstå. För han är ju ute och jobba hela dagarna. Men det är ju han själv som valt det yrket. Idag börjar jag jobba 08.00-16.00, jag hade gärna slutat tidigare! Men men sen ska jag till Mia och äta tre rättes middag och glo på film. Annicka och Amelia är troligtvis där med, trevligt!

Det va lite kort om min lilla dag.

Alla hjärtans dag <3

Ja på alla hjärtans dag så jobbade vi som vanligt. Men jag slutade lite tidigare en min älskling. Så passade på att göra det extra mysigt hemma med tända ljus. När han kom hem så hade jag satt en liten påse på bordet och ett paket med ett kort på. Han blev glad när han kom hem och såg det. Mitt lilla hjärta :)<3 och jag fick en liten påse med kolor som det står jag älskar dig på, jag tycker det va en söt tanke! Sen gick vi ut och åt på Harrys på kvällen. Det va verkligen super mysigt och super gott!! Älsklingen bjöd :) Ja sen efter det blev det tv:e mys med tända ljus. <3

Jag älskar dig Victor Gustav Thorén <3

Här är lite bilder från alla <3 dag

 

 

Du och jag livet ut <3

Nu är det fixat!

I helgen va jag och Victor nere i Halmstad. Jag orkar inte skriva så mycket, så skriver bara lite kortfattat. Mamma och syrran hade gjort i ordning barnbilstolen och vagnen. Så det stog klart i mitt rum hemma hos mamma och pappa när jag och Victor kom :). Vi provade sakerna och Victor sa: -Man borde kanske ut och övningsköra med vagnen? haha mamma och dem började skratta.

Barnbilstolen - har min kusins faster haft till ett barn. Sen köpte min syster den till Olivia och nu ska jag få den. Det syns inget på den att den varit använd till 2st barn. Så varför inte? Den ser fortfarande ut som ny och har funkat jätte bra.

Vagnen- Köpte min syster till Olivia för 5000kr. Och nu ska jag köpa den av min syster för nån liten peng :P. Den ser också ut som ny och funkar jätte bra!

Tänk vad jag spara in pengar på detta? :)


Barnbilstolen är grå och bersch passar perfekt till inredningen i bilen för den är bersch (eller hur det stavas).


Vagnen är svart som ni ser. Den har både ligg och sitt del och uttagbar liggdel + skötväska och regnskydd.

Kontroll

I Torsdags va jag och älskling hos barnmorskan på v.25 kontroll. Vi fick lyssna på lillens hjärtljud och så hörde vi hur den plaskade runt i fostervattnet. Barnmorskan tyckte den va välldigt livlig och det är ju bra. Hjärtljuden låg på 145 och det är helt normalt! Skönt det. Sen mätte hon magen och den va 23cm, en liten och söt mage tyckte hon. Sen blev det lite prat och information om allt möjligt och så tog hon fram ett papper som man skulle kryssa i mella 1 och 10 där 1 va inte alls rädd och 10 jätte rädd (inför förlossningen då) Jag satte en 6, jag är ju trotts allt ganska rädd och man har sätt mycket på tv:en. Hon sa det du ser på tv:en är 7ggr värre en i verkligheten. Ja men vadå man är ju ändå rädd hehe?. Tänk er själva att det växer en bebis i magen på er och när den ska ut är den ungefär 50cm lång. Jag fattar inte hur det ska gå till ?!? Sen va det inte så mycket mer. Nästa gång jag ska till barnmorskan är när jag är i v.29.


Gravid v.25

Här är två bilder på när jag är i v.25. Många säger att jag har en liten och fin mage :)




Passerat 100

Sitter och äter frukost och ta det lungt, innan jag ska dra till jobbet. Det är -8.5 grader ute :O Helt sjukt kalt !!! Jag räknade nyss hur många dagar det är kvar till beräknat förlossningsdatum och det är 97 dagar kvar. Jag började räkna vid 180 nått och nu är jag redan under 100. Tiden går så sjukt snabbt !!!

Graviditetsvecka 25

Nu är du 25 veckor gången (eller gravid i 26:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu svarar din bebis på beröring. Du kan roa er båda genom att kittla bebisens fot när den sparkar dig, eller genom att ligga på rygg och rulla från sida till sida och se vilka reaktioner du får. Vid den här tiden öppnar sig bebisens ögonlock och det lilla hjärtat slår nu såpass kraftigt att man kanske kan höra det enbart med hjälp av ett stetoskop. Din kropp blir större för att ge plats åt din bebis i takt med att den växer. Ibland kan detta ge upphov till smärtor. Det är viktigt att stå och gå på rätt sätt för att skydda din rygg eftersom din tyngdpunkt förflyttas. Kring denna vecka är det dags för besök hos MVC så att din barnmorska kan ta blodprov.

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

Bild v.24

Jag i graviditetsvecka 24


Jag älskar dig!



Du har ett leende
som får mig
att bli knäsvag
en blick som får mig
att känna mig vacker
en själ som är
vackrare än himlen
ett hjärta stort
som flera oceaner
en charm som
smälter isberg
kan kärleken bli
vackrare än så?


En dröm <3

I natt drömde jag att jag och Victor fick en liten pojke som skulle heta Neo.
Han va bar sååå söt och jätte lik Victor när han va liten med sitt super blonda hår.
Åh det kändes så verkligt!!

Vi längtar efter dig <3

2011-02-03

Ja idag är det torsdag och en nya arbetsdag. Det är 3+ grader ute så slipper skrapa bilen, skönt!! Kan ni tänka er att det bara är Februari, Mars, April sen är det Maj och då kan lillen komma när som helst. Det är helt sjukt !! ändast 108 dagar kvar :O. Man tänker mycket på namn nu. Är det någon som kan något fint pojk namn på T ? Vill inte har något vanligt. Vi har ju förståss några förslag fast på andra bokstäver :) Vill komma på något på T med. Aja nu har jag inte tid att sitta här mer, måste iväg och jobba . . .

Ha det gott igelkott!! :)

Hemsk dröm !



Inatt drömde jag en jätte hemsk dröm.

Jag drömde att Victor inte fanns där för mig
och att vi hade gjort slut.
Och jag som är gravid, med hans bebis?
Jag träffade mina gamla klasskompisar
som jag gick i högstadiet med.
Vi festade och dem sa att dem skulle fixa
en ny till mig. .

Men vadå?
Jag vill inte ha en ny?!?
Jag vill ha min Victor.

och sen . .
Vaknade jag upp jämte min älskade Victor som tur va :)

Varför drömmer man massa konstiga drömmar när man är gravid??

RSS 2.0