OnePiece

Åh jag är så sugen på att köpa en OnePiece !!
Men vad ska man köpa för storlek?!? S eller M ?
Victor gillar inte dem.
Men jag tycker man kan ha en sånn hemma och gå i alla fall.
Bekvämt ju !!
Men ska ta och fundera lite först . .
För dem är ju ganska dyra.
 

Pojke?

Ja i veckan har jag jobbat för fullt. Det va roligt att komma tillbaka på det stället jag va innan jul. Dem tyckte jag hade fått en söt liten mage :). Dock kunde jag inte jobba Torsdag, Fredag. Åkte på maginflensa och blev så besviken på mig själv !! Men det är ju inget man kan göra åt. Nu känner jag mig i alla fall frisk :) . Jag har börjat fundera på om jag har en liten pojke i magen? för jag har ju inte den där breda flickmagen. . utan bara den där kulan på magen och lite fett på ryggen. Men aja detta kan jag ju sitta och fundera på hur länge som helst. . Längtar efter dig lillen !!! När jag va på jobbet så fick jag också mina bebiskläder Emily hade köpt åt mig på lager 157 :) (se bild).


En hakklapp där det står sötnos på och en cutie boddy och en svea boddy :)


Sen testade jag lite med Svea boddyn under hängslebyxorna jag har köpt innan :)
Fint va?


Magen i v.23



Komentera gärna !!!!

Halmstad

Ja i helgen va jag i Halmstad, eller rätta sagt tor-sön va jag i Halmstad. Jag tog direktbussen ner torsdag kväll. Det gick la sådär. Har märkt att jag har blivit välldigt åksjuk. Undrar om det har med gradiviteten att göra? för det va jag inte innan. Men men fram kom jag i alla fall och där stog min syster och systerdotter och väntade på mig med öppna armar. Det va så roligt att träffa dem igen, har saknat dem massvis. Jag sov över hos dem och nästa dag gick vi i stan en liten runda, han inte gå så jätte länge eftersom min syster skulle jobba. Men då passade jag på att ta en fika med min bästa vän Matilda. Det blev mycket prat om allt och ingenting haha och så fick jag (och Victor) en liten paket som va ifrån Matilda & Maja. I låg det en liten bebis dress. Hur söt som helst !! Tack så jätte mycket :) . Efter jag hade träffat Matilda stack jag upp till min bror en liten stund. Han sa att han skulle bjuda på fika, fick man någon fika? Nej, därimot fick man hjälpa honom att städa^^. Efter det kom mamma och Olivia och hämtade mig och vi körde hem till lilla Spånstad. Rätt skönt att komma "hem" lite. På lördan blev det massa shopping med mamma och syrran och min systerdotter. På Chilli träffade jag på min gammla lärare Gunhild (Basshunters mamma). Hon sa: Jag har hört nyheten och kramade om mig jätte hårt (trode hon aldrig skulle släppa) hehe. Rätt roligt att träffa henne igen. Som hon sa: nästa gång vi ses kanske du har en liten. Ja vem vet :) . Sen när mamma och syrran och vi hade shoppat klart så blev det till att åka "hem" och mysa !! Söndan blev en kort dag, eftersom jag tog bussen hem ganska tidigt.

Men jag måste säga att det har varit en riktigt mysig och trevlig helg :)!!
Har saknat er massvis<3


Mysdressen vi fick av Matilda & Maja :)       och så fick vi en liten pyjamas av mamma.

v.22

Jag hittade en bild på mig i v.22. Men den är inte särskilt bra haha Men bättre en inget.


Vecka 23

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder!

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.



Glömt att ändra!

Ja jag har ju glömt att ändra graviditetsveckor, eller rätta sagt flyttat den dan jag går in i ny vecka. Eftersom förlossningen va beräknad till 17 Maj (Tisdag) och nu är beräknad till 22 Maj (Söndag) så går jag ju in i ny vecka varje söndag istället för tisdag. Så nu är jag inne i v.23 och glömde helt bort att ta bild på magen i v.22 men det är inget att göra åt :P

Shopping !!

Jag älskar att shoppa som sagt och det är va jag och Felicia har gjort idag !!
Det blev lite resegodis och en tidning och ramlösa för i morgon tar jag direktbussen till Halmstad :). Saknar mina syskon och min systerdotter och mamma och pappa nått så otroligt mycket. Så nu tar jag lite semester :P Det är en månad sen jag va i Halmstad nu. Jag köpte en liten målabok till Olivia idag som jag har slått in och ska ge henne i morgon. Hoppas hon blir glad!
Sen har jag också fixat dop presenten till Dante, hoppas ingen annan köper likadan.
Sen unnade jag mig en tröja till mig själv också som va på rean, ROSA !!  :)
Sen blev det ju såklart massa bebiskläder till lillen :D !! 


Beställt !

Då har man precis beställt ett påslakanset till Vaggan/Spjälsängen eller vilket det nu blir :P


v.22

Vecka 22

Barnet:

En liten utforskare

Din bebis ser nu ut som en nyfödd i miniatyr. Känselorganen utvecklas och mognar för varje dag som går, och hjärnan och nervändarna är nu tillräckligt mogna för att han eller hon ska känna beröring. Om du kunde röra din bebis, skulle han eller hon känna det.

Om man gör ett ultraljud i den här veckan kan man se hur bebisen rör vid fostersäcken och vid sitt eget ansikte samt hur det sträcker ut händerna och griper tag i navelsträngen. De är redan små utforskare.

Man kan se läpparna tydligt. Bebisens fortplantingssystem fortsätter att utvecklas.

Mamman:

Varmt och svettigt

Känner du dig varmare och svettas mer än vanligt? Det är sköldkörtelns fel. Som så många andra av kroppens organ blir också den mer aktiv under graviditeten.

Trots det tycker många kvinnor att det är rätt okej, kul, att vara med barn under de här veckorna. Man kan fortfarande böja sig, sitta bekvämt och att röra sig är fortfarande inga problem. Och illamåendet har vanligtvis gått över. Du mår förmodligen ganska bra. Skönt!


Vad tror du det blir och när?

Nu har vi: 18st som tror att det blir en Flicka och 13st som tror att det blir en Pojke. Vad tror du det blir och när? Va med och gissa du med !! :)

Jag tror - Flicka
Victor tror - Flicka

Ultraljudet säger den 22 Maj mitt på min mosters födelsedag.


Magenn i v.21

I natt vaknade jag av att jag hade sån j---- halsbränna. Usch säger jag bara, räcker det inte att jag är dunderförkyld? Tydligen inte  . .  Nu längtar jag något i normt efter lillen !! "Bara" 128 dagar kvar dvs 19 veckor.

Här är bilder på min mage i v.21:


2011-01-12

Jag sitter här med en varm kopp te och är lite smått irreterad på att det kommit mer snö i natt. Jag som trodde all snö skulle smälta bort nu. Men men livet är hårt! Snart ska jag åka i väg och jobba 09.00-13.00, jag kunde få längre tid om jag ville. Men jag känner mig inte riktigt pigg. Så håller mig till dem få timmarna nu. Bättre en inget! Jag har gått upp 7kg nu och jag kan säga er att det börja kännas. I går hade jag en fruktansvärd värk i nedre delen av ryggen :/ Om någon månad när jag har blivit ännu större ska jag ta och unna mig en helkroppsmassage på Atlantis spa i Jönnköping. Tycker ni inte att jag är värld det? :) Dem ringde från en annan förskola idag med och ville att jag skulle jobba där idag, men jag fick tyvärr tacka nej eftersom jag har jobb idag.


Jag älskar dig Victor Gustav Thorén <3

v.21

Barnet:

Huvudet blir allt större

Diametern på huvudet har ökat med tre millimeter sedan förra veckan. Håret växer, och bebisen har ögonfransar!

Tarmarna har utvecklats så pass mycket nu att bebisen kan ta upp näring från fostervattnet som det sväljer. Även om det i huvudsak är moderkakan som förser bebisen med näring, så får också han eller hon lite, lite från det som nu passerar genom magen och tarmarna och som till slut blir det första bajset. Det samlas nu i tjocktarmen och kallas för barnbeck. Det är en grönaktigt svart till ljusbrun substans som din bebis bajsar ut innan, under eller efter förlossningen.

Bebisen är nu hälften så lång som den kommer att vara vid födseln, men han eller hon väger bara 10 % av födslovikten.

Mamman:

Lite tjockare överallt

Nu är midjan definitivt borta och det är rätt svårt att dölja att du är med barn. De kommande veckorna kommer du att öka en del i vikt. Det är precis som det ska. Om du känner dig hungrigare än någonsin, försök att stå emot onyttigheterna. Ta det lugnt med choklad, chips, kakor och glass.

Bröstkörtlarna har utvecklats allt sedan du blev med barn, och nu det läcka lite vätska från dina bröst. Det kan kännas väldigt märkligt, men är helt normalt och början till amningen.

Nu kan vader och fötter svullna upp, i synnerhet mot slutet av dagen. Så många som 75 procent av alla gravida kvinnor lider av svullna fingrar, vrister och fötter. Ett gott råd är att använda stödstrumpor. Jepp, precis som en gammal tant. Det hjälper dock, och kan göra att du slipper att få åderbråck.


Dem första sparkarna !!!

Dem första sparkarna: datum  2011-01-09 kl.22.30 3-6 sparkar

Igår kväll när jag och älskling gick och la oss vid 22.30 så kände jag dem första sparkarna. Det kändes som små slag i magen. Det kom ungefär 3-6 sparkar. Älskling höll sin hand på magen och kände dem med. Jag skeen upp som en sol. Det va en så underbar magisk känsla att få känna det lilla livet i magen. Efter det kunde vi knappt somna och så fort vi hade vaknat så frågade älskling mig: Har du kännt någon mer spark? Så söt nej det har jag inte men det kommer nog fler. Åh jag är så lycklig !! Många har frågat mig om jag har kännt några sparkar. Nu kan jag svar lyckligt JAAA :)

Min mage i v.20
 


Utgång !!

Ja i Lördags så förfestade jag, Lina, Sofie, Lisa, Fido och Felicia hos Mia. Jag kan säga att det va en helt nykter kväll för mig, men inte för dem andra haha. Det spelades fia med hutt. Rätt roligt att vara nykter ibland och verkligen höra allt dem säger  hahaha. Senare mot kvällen/natten drog vi in till Olarys. Där vi spenderade hela kvällen/natten lång !! Det va verkligen en super rolig kväll/natt. Jag kan säga er att man kan ha roligt nyktert med :). Men när jag kom hem sen så va jag helt slut !!

Här är några bilder fårn förfesten:









Ny blogg design !!

Vad tycker ni om min nya blogg design? Ida Hedenberg har gjort den till mig. Jag själv är jätte nöjd med den och den känns så personlig :). Tack så hemskt mycket Ida !! MVG på den :)

Ibland undrar jag hur folk tänker . . .

Ja hur är folk funtade egentligen?? Man ser gravida kvinnor stå och röker, jag kan bli så arg inombords när jag ser sånt. Hur tänker dem? Stackars barn . .  Sen finns det till och med dem som dricker gravida!?! Jag har lust och bara gå fram och berätta vad dem gör med sitt barn i magen  . . . .  Åh jag blir så arg !!

Jag säger inte själv att jag är perfekt, men jag försöker ändå göra mitt bästa för mitt barn. Men försöker ens ni?
Jag har aldrig tagit ett bloss i hela mitt liv, det kan jag svära på!! Sen har jag inte druckit sen Midsommarafton. Stolt :) Man kan festa utan och dricka !!

Jag tycker i alla fall ni som röker & dricker under era graviditeter ska sluta upp med det och tänk på erat barn i magen istället !!

Graviditetsvecka 20


Vecka 20

Barnet:

Ett steg närmare fingeravtryck

Bebisens hud blir tjockare och börjar bilda fler lager. I ett av lagren formas nu mönster på fingertoppar, handflator och fotsulor. De här mönstren, våra fingeravtryck, är unika och genetiskt bestämda.

Hjärnan utvecklas nu intensivt. Bebisen behöver hundratals miljoner nervceller för att till exempel musklerna ska fungera tillsammans. Den här utvecklingen av nervbanor, som ett träd av trådar genom kroppen, innebär att hon eller han redan kan röra sig medvetet och samordna sina rörelser, till exempel suga på tummen eller dricka fostervatten.

Huvudets diameter är cirka 43 millimeter.

Fram till vecka 20 följer alla barn samma utvecklingsmönster. Men från och med den här veckan börjar de utvecklas mer individuellt beroende på föräldrarnas vikt och längd.

Mamman:

Bekämpa tröttheten med järn

Grattis! Du är nu halvvägs! Bara 20 veckor kvar tills du får träffa din bebis. Nu når livmodern förmodligen upp till naveln.

Känner du dig trött igen? Efter att ha mått prima ett par veckor känner många kvinnor sig hängiga igen runt den här tiden. Det kan vara järnbrist. De flesta gravida kvinnor behöver något slags tillskott av järn under andra halvan av graviditeten. Prata med din barnmorska eller läkare.


Halva tiden har gått . . .

Det är helt sjukt va tiden går fort :O . Jag har redan gått halva min gradivitet. Nu gäller det att börja planera in allt, åka till Gékås i slutet av Februari (då är jag i v.27). Senare kommer ju inte gå att åka? Man ska ju orka gå där med. Sen måste jag hämta vaggan hemma hos mina kusiner i Lagan någon gång med och vagnen och bilstolen hemma hos min syster i Halmstad. Mycket farande kommer det bli. Men allt behöver ju inte hända på en och samma gång.

Många har frågat mig om jag känner några sparkar? Men icke va jag vet. Jag kan känna att det rör sig i bland. Men inte direkt någon spark. Vi får nog en lungn liten bebis :)

Ha det gott igelkott !

//Sanna

Magen i v.19



Tiden går så fort . . .

RSS 2.0